OT

OT

Cluj-Napoca

OT

OT

Cluj-Napoca

OT

OT

slide3

Conferința internațională Missions towards human dignity: Challenges from the Black Sea region.

Luni, 26.10.2020 - Luni, 26.10.2020

    Asociația Internațională pentru Studii Misionare (International Association for Mission Studies, IAMS) va organiza la Cluj-Napoca, în anul 2023, în colaborare cu Facultatea de Teologie Ortodoxă și Centrul de Studii Ecumenice și Interreligioase din Universitatea „Babeș-Bolyai”, conferința internațională Missions towards human dignity: Challenges from the Black Sea region.

    Regiunea Mării Negre a reprezentat mereu o zonă aflată la intersecția diferitelor intereselor geopolitice, geo-economice, culturale, religioase, teologice și misionare. Obiectivul general al conferinței este investigarea modului în care regiunea Mării Negre poate reprezenta o axă misionară, întrucât importanță teologică strategică a acesteia nu a fost încă studiată în profunzime.

    Pregătirea științifică a viitoarei conferințe se realizează printr-o serie de mini-conferințe locale, la care participă teologi și misologi din mai multe țări, cu scopul de a circumscrie cât mai exact temele de cercetare ce vor fi lansate pentru 2023. Prima întâlnire de acest tip este găzduită de Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca în 26 octombrie  2020, pe platforma zoom, la linkul și după programul afișat mai jos:

https://zoom.us/j/3786616814#success 
pass: ortodox

Chairs: Klara Csiszar (Linz / Cluj) 13:00-15:00
Cristian Sebastian SONEA (Cluj), 45 min. The Mission of the Romanian Orthodox Church Towards Human Dignity
Dumitru Cornel VÎLCU (Cluj), 20 min. Questions from the City of Men: the Theological Concept of Dignity and Pluralistic Society
Q&A, Discussion